Un numar de 300 de trenuri nu vor fi functionale in data de 8 martie, a anuntat ministrul Transporturilor de la Madrid. Greva de 24 de ore, sustinuta de zece sindicate, a fost subiectul a numeroase dezbateri.

Femeile din Spania isi sarbatoresc, joi, Ziua internationala, printr-o greva care a suspendat mai multe trenuri, afectand inclusiv metroul din Madrid, in incercarea de a atrage atentia asupra importantei pe care o au pentru bunul mers al tarii. Actrita Penelope Cruz sustine protestul, printr-o greva domestica.

Toate femeile din tara au fost rugate sa inceteze lucrul, remunerat sau nu, incluzand asadar si munca domestica, vreme de 24 de ore, pentru a demonstra importanta rolului lor in societate.

Acestea si-ar dori sa blocheze pentru o zi tara, cum au facut-o islandezele intr-o zi de greva memorabila, in 1975.

“Daca noi ne oprim, lumea se opreste”, spune sloganul acestei miscari, care se adreseaza tuturor femeilor, scrie The Guardian.Celebrarea zilei de 8 martie are o intensitate aparte anul acesta in Spania, alimentata de repercusiunile miscarii #metoo si de indignarea provocata de mai multe stiri privind violenta sexuala, din ultimele luni.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/Accidente-tren-cercanías-Alcalá-de-Henares-1-696x522.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/Accidente-tren-cercanías-Alcalá-de-Henares-1-696x522-150x150.jpgstiriphhome8 martie,femei,greva,trenUn numar de 300 de trenuri nu vor fi functionale in data de 8 martie, a anuntat ministrul Transporturilor de la Madrid. Greva de 24 de ore, sustinuta de zece sindicate, a fost subiectul a numeroase dezbateri. Femeile din Spania isi sarbatoresc, joi, Ziua internationala, printr-o greva care a suspendat...