Desi la o prima vedere,nu pare că au existat schimbări majore pentru aspectul orașului, pentru cetățeni sau pentru cei ce fac parte din administrație,iată cam ce pare notabil pentru “Republica Ploiești”:

Am avut parte de Târg Medieval.Inca nu am înțeles cine și ce a avut de câștigat din asta,dar aspectul orașului clar este demn de așa Târg.
Nu de alta ,dar cu transportul in comun stam prost.Foarte prost. Scump, ineficient,și uneori lipsa. Ba chiar de curând spiritul sărbătorilor s-a manifestat printre angajații TCE , deoarece aceștia au ales să înghețe circulația în oraș cu o “mică grevă”.De vreo 24 de ore.
Că tot a venit vorba de transport,ceva scaune de prin societăți au fost mutate …De colo colo. Donald Constantin,Director General al Societății de Gospodărire Urbană ocupa actualmente un post de conducere la cel mai scump parc al orașului,Parcul Municipal Vest. Vis împlinit pentru Ovidiu Negulescu, cel care i-a luat locul la conducerea SGU.
Silviu Crângașu a fost numit în funcţia de consilier pe probleme de sport al primarului Ploieştiului, Adrian Dobre, şi a fost detaşat în funcţia de director al CSM Ploieşti,funcție ocupată înainte de către Cezar Stoichiciu devenit consilier în cadrul Compartimentului de Achiziții Publice și Contracte al Poliției Locale Ploiești,loc de unde a fost suspendat de curând.
În ce privește media locală, jurnalisul Fabio Cârstea,ex-candidat la Primăria Ploiești, moderează și realizează emisiunea OnLineShow la Republikanews,emisiune ce atrage atenția prin stilul lejer,degajat și în același timp plăcut.John Cristea cunoscut de majoritatea tinerilor ploieșteni continua cu succes emisiunea “Generația lui John”,aducând în prim plan probleme și aspecte legate de tineri.Raul Petrescu nu mai este “Cu ochii pe tine” ci noul director al RASP Ploiești.
Din seria “ce prostii mai fac ploieștenii de la București”,Grațiela Gavrilescu, vice prim ministru,s-a gândit să “plimbe ursul”din postura de Ministru al Mediului,dar nu așa cum o spune vorba ,ci luând decizia șocantă de a emite ordin de ucidere a unui număr mare de urși,aceștia fiind considerați periculosi pentru localnici in zonele în care aceștia coborau în căutare de hrană.
Nu putem să nu notăm și evenimentele triste,șocante și virale petrecute în urbe.
Câteva evenimente extrem de neplăcute au adus la lumină multe nereguli din sistemul de învățământ.Doua eleve și au umilit fara milă o colegă, filmând actul grotesc și laudandu-se pe rețelele de socializare.Râul nu a fost tăiat de la rădăcină,dar parul unor elevi da! O doamnă profesor de matematică a tuns doi elevi de clasa a VII a în timpul unei ore de dirigenție.Aici…No comment.Gestul ei a atras disprețul multora ,atat elevi cât și părinți.
Trecerea în neființă a celui ce a fost Mircea Ionescu Quintus a îndoliat întreg orașul,a zguduit lumea politica și a umplut rețelele de socializare cu statusuri in nota trista, regretul dispariției ultimului liberal autentic fiind exprimat atât de oameni simpli cât și de figuri politice .
Nu au lipsit evenimentele culturale, Festivalul Teatrului Toma Caragiu a adus la Ploiești nume mari precum Marcel Iureș.
Cat despre sport,Petrolul este din nou Petrolul! Asociaţia Petrolul 52, care a început sezonul în Liga a 4-a, a câştigat licitaţia pentru mărcile Petrolul Ploieşti, ajunse la Primărie după falimentul clubului. Astfel, galben-albaştrii au devenit oficial continuatoarea echipei înfiinţate în 1924 şi stabilite la Ploieşti în 1952.
Clubul va plăti Primăriei Ploieşti 14.000 de lei pentru fiecare din cele şase mărci şi o sumă anuală de doi la sută din totalul veniturilor realizate din exploatarea mărcilor. În această vară, petroliştii au anunţat şi oficializarea parteneriatului cu gigantul francez Veolia, care va asigura bugetul pentru următoarele sezoane.
Nu putem să nu menționăm faptul că orașul se mândrește cu o trecere de pietoni 3D…insa nu știm din ce unghi .
Pe ce s au dus banii orașului? Simplu! Pe târguri,pe iluminatul festiv cu ceva concept scump și neidentificat,pe trilurile lui Smiley și ,in general pe nimic pe nimic interactiv și util pentru cetățeni.
Acestea fiind spuse,redacția Știri de Prahova va ureaza Crăciun Fericit și numai bine!

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2017/12/Smiley_in_2016.pnghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2017/12/Smiley_in_2016-150x150.pngstiriphhomeadministratie,Crăciun,csm,Petrolul Ploiești,Quintus,sgu,Smiley,teatru,TraversareDesi la o prima vedere,nu pare că au existat schimbări majore pentru aspectul orașului, pentru cetățeni sau pentru cei ce fac parte din administrație,iată cam ce pare notabil pentru 'Republica Ploiești': Am avut parte de Târg Medieval.Inca nu am înțeles cine și ce a avut de câștigat din asta,dar aspectul...