Peste 150.000 de elevi vor susține anul acesta examenul de capacitate,prima probă,de limba română având loc ieri.

Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării Evaluării Naţionale 2018, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Elaborarea procedurilor specifice evaluării se realizează de către CNEE, în urma consultării direcțiilor de specialitate din minister.

Un profesor evaluator din comisia zonală de evaluare sau din comisia de contestații pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a este plătit cu 7,40 lei pentru fiecare lucrare corectată. Profesorul asistent din comisia de examen organizată în școli primește 48 de lei pe zi. Persoana responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video pe perioada evaluării naționale este plătită cu 295 lei.

Pentru corectarea lucrărilor elevilor care susțin bacalaureatul, profesorul evaluator este plătit cu 9,35 lei de fiecare lucrare corectată. La probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale ale bacalaureatului, un profesor examinator de la limba română este plătit cu 4,80 lei pentru fiecare candidat, mai puțin decât colegul său care evaluează elevii la limba modernă și care este plătit cu 7,40 lei pentru fiecare candidat. Profesorii evaluatori care fac parte din comisiile județene sau regionale de contestații la bacalaureat sunt plătiți cu 9,35 lei de fiecare lucrare corectată.

stiriphcultura2018,Capacitate,elevi,evaluare națională,matematica,romanaPeste 150.000 de elevi vor susține anul acesta examenul de capacitate,prima probă,de limba română având loc ieri. Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării Evaluării Naţionale 2018, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Elaborarea procedurilor specifice evaluării...