Concursul directorilor de școală se apropie, iar după o perioadă de acalmie aparentă, apele încep din nou să fiarbă. Proba CV-ului, îndelung contestată la prima etapă a concursului, nu numai că nu a fost eliminată din grila de evaluare, ci s-a mai completat cu noi condiții, precizări și restricții.
Mult discutatul curs internațional de la Chișinău care a fost punctat în toată țara rămâne valabil și surpriză! Valorează tot cât un doctorat. De data asta este vorba despre 0,5 puncte, punctaj care poate fi multiplicat în funcție de numărul cursurilor internaționale absolvite, ceea ce nu a fost posibil la examenul din octombrie 2016. Cum? Foarte simplu!
În proiectul de metodologie postat pe site-ul Ministerului Educației pe data de 4.05.2017 se prevede obținerea a 2 puncte prin participarea la cursuri de management educațional, politici educaționale sau asigurarea calității în țară sau în străinătate. În timp ce un curs în țară este punctat cu 0,25 puncte în anumite condiții, cursurile din străinătate sunt punctate cu 0,5 puncte.
Contactată fiind de redacția noastră, d-na Antonela Sofronia, directorul firmei Euro Personal a declarat următoarele:
“Cursurile de la Chișnău vor fi punctate în continuare și în acord cu modificarea metodologiei, pentru a veni în întampinarea nevoilor domnilor profesori, firma noastră a început să organizeze cursul internațional și în Serbia și în Ungaria. Cei ale căror CV-uri nu îndeplinesc punctajul maxim au ocazia în luna iunie să participe la câte 2 cursuri grupate în week-end în Republica Moldova, Ungaria și Serbia. Cursurile vor fi pe domeniul politicilor educaționale și asigurarea calității, deci pot veni și cei care au participat până în prezent la cursul de Management educațional pentru că va fi vorba despre altceva”.
La un calcul simplu, conform metodologiei putem deduce că prin participarea la 4 cursuri în străinătate un candidat la postul de director va obține maximum de punctaj la CV la secțiunea respectivă. Conform documentelor ajunse la redacție, oferta firmei a fost deja popularizată în mediul online și arată în felul următor:

Screenshot_2017-05-07-23-51-01-1

Acum întrebarea este următoarea: preferăm să fie cât mai mulți candidați cu aceste cursuri care să ia concursul sau să se puncteze doar activitățile clasice și să rămână din nou o mulțime de posturi neocupate în urma concursului? La nivelul întregii țări, aproximativ 30% dintre posturile de director și director adjunct au rămas neocupate în toamnă din cauza faptului că nu s-a înscris nimeni pe respectivele locuri sau pentru că persoanele înscrise au fost respinse la una dintre probele concursului.
În aceste condiții se creează premisele completării dosarului profesional cu noi documente în vederea obținerii punctajului maxim nu doar de către persoanele care au candidat și nu au luat concursul, ci și de alți profesori care vor să devină directori.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2017/05/Screenshot_2017-05-08-10-42-26-1.pnghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2017/05/Screenshot_2017-05-08-10-42-26-1-150x150.pngstiriphhomeConcursul directorilor de școală se apropie, iar după o perioadă de acalmie aparentă, apele încep din nou să fiarbă. Proba CV-ului, îndelung contestată la prima etapă a concursului, nu numai că nu a fost eliminată din grila de evaluare, ci s-a mai completat cu noi condiții, precizări și restricții. Mult...