Pe 25 aprilie, aleşii din Consiliul Local Ploieşti au aprobat o HCL prin care se stabilea prețul gigacaloriei furnizată de Veolia, la 271,34 lei plus TVA.

Se pare că, membrii CL au votat cam în orb, proiectul înaintat de primarul Adrian Dobre şi având viza de legalitate a secretarului Primăriei, are patru puncte atacabile, dintre care doua care se duc chiar in latură penală.

Consilierul local, avocatul George Botez a făcut următoarele precizări:

Am analizat HCL nr. 129/2019 prin care s-a majorat preţul la gigacalorie şi am constatat că încalcă legea. Din păcate, colegii mei, consilierii locali, au fost induşi în eroare de primarul Dobre şi de secretarul primăriei, primul fiind iniţiatorul hotărârii, iar cel de-al doilea, semnatar pentru legalitate. După o riguroasă analiză am identificat patru motive de nelegalitate, dintre care două, în opinia mea, cu posibile serioase conotaţii penale. Tocmai de aceea mă voi adresa consiliului cu o cerere de revocare a hotărârii, iar în caz de neadmitere a ei, voi atacă hotărârea în contencios.

Aşa se întâmplă când un primar incompetent joacă pe degete un oraş şi, mai ales, când este lăsat să o facă. Se tot spune că nu are sprijinul consiliului, ceea ce este fals. Dar, cum nu eşti acolo sau pe faza, cum face cate o traznaie de răsună munţii ! Dacă aşa arată o “negociere” cu Dalkia, iar rezultatul este dublarea preţului la gigacalorie, îmi închipui de ce Dobre nu a reuşit să îşi facă un business propriu. Nu avea, săracul, nicio şansă!”, 

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2019/04/FB_IMG_1554105253407.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2019/04/FB_IMG_1554105253407-150x150.jpgstiriphadministrațieBotez,gigacalorie,ploiesti,veoliaPe 25 aprilie, aleşii din Consiliul Local Ploieşti au aprobat o HCL prin care se stabilea prețul gigacaloriei furnizată de Veolia, la 271,34 lei plus TVA. Se pare că, membrii CL au votat cam în orb, proiectul înaintat de primarul Adrian Dobre şi având viza de legalitate a secretarului Primăriei,...