O tânără a lucrat pe poziția de moderator la Facebook în 2016, prin intermediul unei companii terțe către care a fost externalizat serviciul. Numele ei este Sarah Katz și a relatat pentru postul BBC prin ce traume a trecut inca de la inceput.Locul ei de muncă a fost în California și, în timpul programului, trebuia să judece dacă postările marcate internauți ca fiind nepotrivite pentru Facebook trebuiau șterse sau nu.

Nu există nici un manual care să te pregătească pentru meseria de moderator la rețeaua socială numărul 1 in lume.

Din acea poziție, tanara avea la dispoziție maxim un minut pentru a judeca dacă o postare trebuie ștearsă sau clasificată ca fiind spam. Uneori, contul din spatele postării cu pricina era de asemenea șters. Din cauza mediului de lucru traumatizant, angajații nu aveau voie să lucreze mai mult de 8 ore pe zi. În acel timp însă, trebuiau analizate aproximativ 8.000 de postări, cu o medie de aproximativ 1.000 pe oră. Încercând să definească experiența celor opt luni într-un singur cuvânt, Sarah a optat pentru ”apăsătoare”.

 Printre postările la care ești expus să numără unele cu pornografie cu minori pe care s-ar putea să nu le mai poți uita niciodată. Faptul că sunt partajate cu o viteză amețitoare nu face decât să complice găsirea și penalizarea sursei originale. În teorie, astfel de meserii nu ar trebui să fie executate fără un psiholog în preajmă pe care să-l consulți ocazional, dar un astfel de post lipsea în 2016, iar angajații erau nevoiți să meargă cu traumele acasă.

Deși oficialii companiei te avertizează în privința conținutului la care ai putea fi expus, realitatea este mult mai șocantă. Nu te aștepți să vezi clipuri cu violență extremă, decapitări, zoofilie sau acte teroriste, dar acelea nu ajung în fața ochilor tăi pentru că cineva se ocupă să le șteargă după ce le-a văzut.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/02/99863822_img_1324.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/02/99863822_img_1324-150x150.jpgstiriphhomeBBC,Facebook,moderator,postări,spamO tânără a lucrat pe poziția de moderator la Facebook în 2016, prin intermediul unei companii terțe către care a fost externalizat serviciul. Numele ei este Sarah Katz și a relatat pentru postul BBC prin ce traume a trecut inca de la inceput.Locul ei de muncă a fost în...