Motto: ” Cand ești prost și arogant în același timp, e ca si cum ti-ți da autogol din foarfecă”

Primăria Sfântu Gheorghe a inceput pregatirile pentru Ziua Maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită anual pe 15 martie, data ce coincide cu declansarea revolutiei Pasoptiste. Astfel, a umplut orașul cu drapelele… Italiei. Cu toate că au vrut să instaleze steaguri ale Ungariei, nu prea le-a ieșit. Ungaria are culorile drapelului (roșu, alb, verde) orientate orizontal.

Gestul primarului Antal Arpad a atras atenția prefecturii județului Covasna care a emis urmatorul comunicat: „Ca urmare a arborării, în data de 13.03.2018, a mai multor drapele ale Ungariei în centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, Instituţia Prefectului Judeţul Covasna a transmis o somaţie Primarului municipiului Sfântu Gheorghe, prin care s-a solicitat respectarea prevederilor Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice. Potrivit art.7 din Legea nr.75/1994, drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”.

Explicația primarului din Sfantu Gheorghe este de-a dreptul halucinanta:

“…este vorba despre panglici de culori naţionale ungureşti și nu despre drapelul oficial al Ungariei…”

Cu o asemenea explicație și cu folosirea corecta a termenului “panglica” îi putem prevede un viitor în Ministerul Educației.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/FB_IMG_1521019963787.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/FB_IMG_1521019963787-150x150.jpgstiriphpoliticprimar arpad,Sfântu Gheorghe,steagul Italiei,steagul Ungariei,ziua maghiarilorMotto: ' Cand ești prost și arogant în același timp, e ca si cum ti-ți da autogol din foarfecă' Primăria Sfântu Gheorghe a inceput pregatirile pentru Ziua Maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită anual pe 15 martie, data ce coincide cu declansarea revolutiei Pasoptiste. Astfel, a umplut orașul cu drapelele... Italiei. Cu...