Guvernul a facut o discriminare acoperind pentru spitale cresterile salariale, pentru ca banii decontati prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sunt pentru servicii medicale.

Ministrul Sanatatii, Sorin Pintea a anunțat că se lucreaza la o noua Lege a Sanatatii, care va include si un nou sistem de finantare, aratand si ca la acest moment pachetul de servicii gratuite ar putea fi restrâns.

Si privatii spun ca pachetul de baza este foarte cuprinzator pentru cat poate oferi statul, asa ca la acest moment oricum pacientii platesc pentru servicii care, teoretic, sunt gratuite.

“In momentul de fata avem un pachet de baza foarte mare.Si atunci ori se platesc prost si nu ajung, ori avem plafoane care sunt prea mici, cum e in cazul analizelor medicale si imagisticii, unde plafonul e mic si se duce in cateva zile. In Bucuresti, tot mai sunt cat de cat fondurile mai mari, dar in tara e dezastru.
Pacientii care vin in privat totusi cotizeaza niste sume enorme de ani de zile la statul roman. Si sunt segmente pe care statul nu le acoperă.” a spus Cristian Hotoboc, presedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private Palmed.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/lege-1024x523.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/lege-150x150.jpgstiriphhomeLege,medici,salarii,sănătateGuvernul a facut o discriminare acoperind pentru spitale cresterile salariale, pentru ca banii decontati prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sunt pentru servicii medicale. Ministrul Sanatatii, Sorin Pintea a anunțat că se lucreaza la o noua Lege a Sanatatii, care va include si un nou sistem de finantare, aratand...