Scandalul termiei din Ploieşti nu este nici pe departe încheiat. Am intrat în posesia protocolului agreat de primarul Adrian Dobre şi, mai jos, o să încercăm să detaiem calculul.

Formula va genera un preţ de aproximativ 300 de lei/ gigacalorie, fără TVA şi fără aplicarea cotei de retrapaj pe care Veolia o pretinde, în cuantum de 46 lei/gigacalorie. În aceste condiţii, aşa cum am anunţat anterior, preţul gigacaloriei va exploda, ajungând la aproximativ 350 lei + TVA, ceea ce înseamnă un preţ final de livrare de aproximativ 411 lei.

Un aspect al negocierilor, ţinut secret de primar este că, prin protocol (vezi foto) s-a angajat în faţa operatorului Veolia să facă o vânzare de minim 400000 de gigacalorii anual, neliînd în calcul posibilitatea că cetăţenii să se debranseze din cauza prețului şi să aleagă variante alternative. În acest mod, ploieştenii vor rămâne captivi la sistemul centralizat de încălzire, debranşarea fiind imposibilă. În situaţia în care nu se realizează „planul”  Veolia va cere creşterea preţului, având această posibilitate garantată de primarul Dobre, la fiecare 6 luni!

Suntem foarte curioşi dacă aleşii din Consiliul Local vor “trece” aşa ceva şi vor da, prin vot, girul unor negocieri păguboase atât pentru ploieşteni, cât şi pentru primărie.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2019/03/FB_IMG_1553023671839.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2019/03/FB_IMG_1553023671839-150x150.jpgstiriphadministrațiehomeDobre,gigacalorie,ploiesti,termie,veoliaScandalul termiei din Ploieşti nu este nici pe departe încheiat. Am intrat în posesia protocolului agreat de primarul Adrian Dobre şi, mai jos, o să încercăm să detaiem calculul. Formula va genera un preţ de aproximativ 300 de lei/ gigacalorie, fără TVA şi fără aplicarea cotei de retrapaj pe care...