Tudorel Toader va face joi seara primele declaratii dupa conferința de presă in care sefa DNA a denuntat asaltul din ultimul an asupra Justitiei si “festivalul disperat al inculpatilor” care seara de seara spun neadevaruri la televiziuni in incercarea de a ingenunchea statul si a umili cetatenii.

Kovesi a spus miercuri seara ca nu are motive sa isi dea demisia, pe care foarte multe voci din PSD si ALDE i-au cerut-o dupa declansarea scandalului Iorga-Cosma-Ghita la Antena3 si Romania TV.

“Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate! Lucrurile au ajuns la paroxism, adica nu exista pe planeta un loc in care se produc astfel de lucruri ciudate si nefiresti”, a spus secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu.

Si din partea Guvernului au venit semnale in ce o priveste pe sefa DNA. Premierul Viorica Dancilă a solicitat întoarcerea de urgență a lui Tudor Vladimirescu Toader din vizita pe care o intreprindea in Japonia, unde purta discutii despre finantarea Cartierului Justitiei. Mai mult, Dancila s-a declarat intr-o stare de disconfort dupa ce “a vazut ca pot fi facute probe pentru un prim-ministru”. Ingrijorarea principala a premierului e ca “dupa ce a existat un precedent poate exista si al doilea precedent”.

Joi, odata intors in tara, Toader a avut o discutie cu premierul Dancila pe tema DNA. Ramane de vazut ce anunt va face acum ministrul Justitiei. El a anuntat ca va sustine “o informare de presa”, astfel ca cel mai probabil nu va si raspunde intrebarilor jurnalistilor. Acest lucru poate il va face premierul Dancila, care a decis in acest context tensionat sa participe seara la o emisiune la Antena3.

Conform cadrului legal in vigoare, presedintele Romaniei este cel care decide daca revoca procurorul sef al DNA, ministrul Justitiei fiind doar cel care face propunerea.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/02/laura-codruta-kovesi-octav-ganea-inquam-photos-1024x530.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/02/laura-codruta-kovesi-octav-ganea-inquam-photos-150x150.jpgstiriphhomeCodrin Stefanescu,Laura Codruța Kovesi,Mircea Cosma,PSD,Tudorel ToaderTudorel Toader va face joi seara primele declaratii dupa conferința de presă in care sefa DNA a denuntat asaltul din ultimul an asupra Justitiei si 'festivalul disperat al inculpatilor' care seara de seara spun neadevaruri la televiziuni in incercarea de a ingenunchea statul si a umili cetatenii. Kovesi a spus...