ANM a emis, sâmbătă, un nou set de avertizări, astfel prelungind şi pentru duminică, 6 august, codurile de caniculă. 

Avertizarea cod roșu va fi restrânsă la două județe, Mehedinți și Dolj, unde  valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. Temperaturile maxime vor atinge 40…41 de grade.

În nord-vestul și nordul țării și local în zonele de munte, disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 35 de grade. În aceste regiuni, actualele alerte vor fi înlocuite de un cod galben.

În rest, meteorologii mențin codul portocaliu. În Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

ANM avertizează și că, în a doua parte a zilei de duminică, 6 august, dar și în noaptea de duminică spre luni  (6/7 august) vor fi averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, în special la munte, în nord-vestul și nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni (7 august) mai ales în jumătatea de nord. Însă vremea caniculară se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie. (Sursa: Telegrama)

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2017/08/canicula2.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2017/08/canicula2-150x150.jpgstiriphhomeanm,Canicula,cod rosu,ploiestiANM a emis, sâmbătă, un nou set de avertizări, astfel prelungind şi pentru duminică, 6 august, codurile de caniculă.  Avertizarea cod roșu va fi restrânsă la două județe, Mehedinți și Dolj, unde  valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși...