galaxy-note-7-16-1-1440x960

 Smartphone-urile Galaxy Note 7 au fost interzise, începând de sâmbătă, ora 16:00 GMT (19:00 ora României), la bordul avioanelor din Statele Unite, potrivit unui ordin de urgență emis în urma numeroaselor cazuri în care astfel de telefoane au luat foc.

Compania sud-coreeană a oprit, marți, definitiv producția de Note 7, din cauza incidentelor în care telefoanele au început să scoată fum sau să să ia foc, care au dat o lovitură puternică reputației sale.

Potrivit News.ro, ordinul, emis de Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite și de către alte agenții interzice proprietarilor să călătorească cu telefoanele Note 7 la bordul avioanelor sau să le transporte în bagajele depuse în cală.

”Recunoaștem că interdicția telefoanelor la bordul avioanelor va provoca inconveniente unora dintre pasageri, dar siguranța tuturor celor aflați la bordul unui avion trebuie să aibă prioritate”, a declarat secretarul american pentru Transporturi, Anthony Foxx.

El a explicat că autoritățile iau această măsură suplimentară pentru că și un singur incident în timpul unui zbor implică un risc mare de rănire, punând în pericol multe vieți.

Departamentul pentru Transporturi a avertizat că pasagerii care pun un telefon Note 7 în bagajul din cală amplifică riscul ”unui incident catastrofal”.

”Oricine interzice ordinul ar putea fi judecat penal, în afară de a fi amendat”, se arată într-un comunicat al departamentului.

Agenția a precizat că telefoanele Note 7 ar putea fi confiscate de la pasagerii care ar încerca să le introducă la bordul unui avion, iar pasagerii asupra cărora vor fi găsite telefoanele respective ar putea fi amendați.

Într-un alt comunicat emis vineri seară, târziu, departamentul a clarificat că cei care vor încerca să călătorească cu avionul având asupra lor un Note 7 nu se vor putea îmbarca.

Samsung a anunțat în această săptămână că extinde o campanie de rechemări din SUA pentru Note 7, la un total de 1,9 milioane de dispozitive, inclusiv 1 milion de Note 7 rechemate pe 15 septembrie.

Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum a anunțat joi că bateriile folosite la telefoanele Note 7 se pot supraîncălzi și pot lua foc, provocând riscuri serioase de arsuri pentru utilizatori.

Autoritatea a adăugat că Samsung a primit 96 de reclamații despre incidente în care telefoane Note 7 s-au supraîncălzit în SUA, între care 23 după anunțul din 15 septembrie referitor la campania de rechemări.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2016/10/Galaxy-Note-7-16-1-1440x960-1024x683.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2016/10/Galaxy-Note-7-16-1-1440x960-150x150.jpgstiriphhomenote 7,Samsung Smartphone-urile Galaxy Note 7 au fost interzise, începând de sâmbătă, ora 16:00 GMT (19:00 ora României), la bordul avioanelor din Statele Unite, potrivit unui ordin de urgență emis în urma numeroaselor cazuri în care astfel de telefoane au luat foc. Compania sud-coreeană a oprit, marți, definitiv producția de Note 7,...