Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii,admite că în cazul unor bugetari salariile vor scădea cu procente între 10 şi 40%, cea mai mare scădere fiind în cazul preşedintelui României; se face referire şi la politisti, în cazul acestora nefiind vorba despre scăderea salariilor, ci despre eliminarea unui spor: “Poliţistul era acasă şi aşteapta un telefon dacă se duce sau nu (la intervenţie -n.r.). Dacă se ducea primea bani, dar şi doar pentru că stătea acasă şi primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat”.

3% dintre bugetari aveau salarii foarte mari, peste salariul preşedintelui României, fiind vorba despre şefi de instituţii precum APIA, unde un director avea un salariu ce depăşea 13.000 de lei, în timp ce un director de instituţie din Ministerul Mediului avea 2.700 de lei salariu. “Închipuiţi-vă că sunt doi directorii de instituţii din subordinea unor ministere, unul cu salariul de 12.000 de lei, altul cu 2.700 de lei. (…) Aceste dezechilibre trebuie corectate. Nu pot fi bugetari din sistem cu salari mai mare decât al preşedintelui României. (…) Sunt consilierii din Ministerul Sănătăţii care au salarii de 12.000-14.000 de lei, mai mari decât ale secretarilor de stat. Şi lor le vor scădea salariile. Prin această lege am încercat să aducem un echilibru. Unora le cresc salariile, sunt creşteri şi de 300%, etapizat, până în 2022, unora le rămân neschimbate, iar altora le vor scădea, dar sunt foarte puţini cei cărora le scad salariile”, a declarat ministrul Muncii.

Ea a precizat că scăderile vor fi între 10 şi 40%.

În ceea ce priveşte salariile din Educaţie, ministrul Muncii a spus că vor fi creşteri cu 20% şi vor fi creşteri şi la salariile medicilor.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/02/images.jpeghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2018/02/images-150x150.jpegstiriphhomebugetari,medici,politisti,profesori,salarii,scăderiLia Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii,admite că în cazul unor bugetari salariile vor scădea cu procente între 10 şi 40%, cea mai mare scădere fiind în cazul preşedintelui României; se face referire şi la politisti, în cazul acestora nefiind vorba despre scăderea salariilor, ci despre eliminarea unui spor: 'Poliţistul era acasă...