50.000 de români vor fi testaţi gratuit pentru depistarea hepatitei C în cadrul unui proiect iniţiat de Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie, care se va derula până în luna august.

Proiectul în cadrul căruia sunt puse la dispoziţie 50.000 de teste rapide pentru depistarea hepatitei C se va derula, începând de săptămâna viitoare şi până în luna august a acestui an, în patru unităţi medicale din ţară. Este vorba de Institutul Clinic Fundeni, institutele regionale de gastroenterologie şi hepatologie din Cluj-Napoca şi Iaşi, precum şi Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean Timişoara.

În cadrul proiectului vor fi oferite şi consumabilele necesare pentru ca pacienţii care se adresează celor patru spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara să poate fi testaţi, iar cei depistaţi cu hepatita C să fie imediat evaluaţi şi trataţi.

Efectuarea acestui test durează cinci minute, iar persoanele interesate nu au nevoie de un bilet de trimitere pentru a beneficia gratuit de astfel de analize.

https://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2019/03/hepatita-c.jpghttps://stirideprahova.ro/wp-content/uploads/2019/03/hepatita-c-150x150.jpgstiriphsanatateBucurești,cluj,Hepatita C,Iași,test,Timișoara50.000 de români vor fi testaţi gratuit pentru depistarea hepatitei C în cadrul unui proiect iniţiat de Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie, care se va derula până în luna august. Proiectul în cadrul căruia sunt puse la dispoziţie 50.000 de teste rapide pentru depistarea hepatitei C se va derula,...